by admin

’9+1 érv a dobtanulás mellett’ sorozat
6) Állandó jó hangulat

Ivett élménybeszámolója:

„A Drumkiller Dobcentrumban alapvetően máshogy néznek ki az órák, mint egy magántanárnál. Ez nem az a hely, ahova hetente egyszer lejársz, egy emberrel találkozol (a tanárod) 45-60 percre egy steril próbateremben, ahol megtanulod az aktuális technikát, majd jövő héten jöhetsz újra.

Ivett
——————————————————-
Nem, ez nem az. Itt egy jókedvű, jólelkű közösség épült és épül. Itt mindig vannak legalább 3-an a teremben, esténként akár 13-an is wink hangulatjel Az órák alatt/előtt/után van lehetőség a többiekkel megvitatni, hogy ki melyik technikánál tart, melyik a kedvence, hogy telt a nap. Ha jó kedved van, gyere le, vidítsd fel a többieket! Ha le vagy törve, gyere le és garantáltan sírni fogsz… a nevetéstől, hiszen még be sem csuktad magad mögött az ajtót, már legalább 2 szó-/faviccel találod szemben magad.
Ez a dobshow-ra való felkészülésnél sem volt másként. Nem sok időnk volt felkészülni, így minden adandó alkalommal összegyűlt a csapat a dobcentrumban, hogy a gumilapokon együtt gyakoroljuk a beszállásokat, ki mikor jön, mit játszik. Jó élmény volt ennyi dobos társsal együtt gyakorolni (majd meglátod, teljesen más, mint egyedül), együtt izgulni, hogy milyen lesz, hányan lesznek, hogy sikerül majd. Stresszesek viszont egyáltalán nem voltunk, hiszen majdnem minden mondatban elhangzott egy szó, amely valamelyikünk fejében egy fárasztó vagy éppen kevésbé fárasztó viccet ihletett, melyet nem félt megosztani a többiekkel. A teremben lévő táblán napról napra egyre több képrejtvény született, várva a lelkes megfejtőket. Természetesen a dobshow is izgalmasan telt a színfalak mögött is.
———————————————————-
Az állandó jó hangulatot az alábbi recepttel tudnám összefoglalni:
– Egy maréknyi elszánt dobos,
– Egy csipetnyi káosz az összeszerelésnél, egy kisebb eltűnt állvánnyal és egy megérett beszakadt pergővel,
– Az egészet keverjük össze két zúzós gitárdallammal, majd tegyük a napra 5-6 órára,
– Közben készítsük elő a pörgős dobszólókat, melyeket kisebb távolságokra helyezzünk el egymástól.
– Nagyon figyeljünk az ütemre és tartsunk szemkontaktust!
– Ízlés szerint adhatunk hozzá 2 fantasztikus kommentátort, akik gondoskodnak róla, hogy mindenki belekóstolhasson az élménybe.
– A tetejére ne felejtsük el az egyik legfontosabb összetevőt, a mestert, aki a gondosan válogatott hozzávalókból felejthetetlen hangulatot varázsol.
– Végezetül gondosan pakoljunk össze, és a szőnyegeket lehetőleg még a helyszínen rázzuk ki  😉