by admin

’9+1 érv a dobtanulás mellett’ sorozat
7) Élesben is alkalmazható, látványos technikák

Ricsi élménybeszámolója:

„Kb. 1 éve járok dobolni a Dobcentrumba, és amikor lent vagyok a teremben, mindig csodálom a haladó diákokat, hogyan képesek pillanatok alatt, hihetetlen látványos mozdulatsorokkal megszólaltatni a dobot! Ilyenkor elgondolkodom azon, hogy ezeket valóban lehet az életben is alkalmazni, pl. egy élő koncerten?

Ricsi
————————————————-
Amikor a Mester felajánlotta, hogy szerepelhetek a dobshow-ban, még nem is sejtettem, hogy az általam olyannyira csodált mozdulatoktól szinte csak karnyújtásnyira vagyok…
Elkezdtük betanulni a show elemeit, és a dobok mögött fel se tűnt, hogy egyes megmozdulások nem csak jól szólnak, de külső szemlélőként nagyon hatásosak is. Csak akkor vettem észre, amikor a többiek gyakoroltak, és én csak ”közönségként” néztem őket. Korábban azt sem gondoltam volna, hogy az alapképzésen tanult figurák apró változtatásával én is le tudom játszani ezeket az elsőre bonyolultnak tűnő elemeket.
—————————————————
Elérkezett a nagy margitszigeti dobshow napja. Miután kipakoltuk és felállítottuk a dobfelszereléseket, mindenki lázas gyakorlásba kezdett. Sokan párokba rendeződve gyakoroltak. Amikor kívülről figyeltem őket, magával ragadott a szenzációs látvány, és alig vártam, hogy a közönségnek kezdjünk játszani mind a tízen. Nagyon kíváncsi voltam a közönség reakciójára.
A könnyebb részeknél volt néhány másodpercem, hogy kitekintsek a közönségre, s láttam, ahogy az emberek csillogó tekintettel, csodálattal néznek minket, és éreztem, ahogy mozdulataink egyre jobban beszippantják őket, és eggyé válnak a produkcióval. Követik a mozdulatainkat és a mi ritmusunkra tapsolnak!
Csodálatos érzés volt mindezen részt venni!”