by admin

’9+1 érv a dobtanulás mellett’ sorozat
9) Mindent a diákok fejlődésért

Áron élménybeszámolója:

„Először is köszönöm Andrisnak, hogy betett a csapatba. 🙂
Egyik nap lementem egy gyakorló órára, ahol Andris azzal fogadott, hogy van egy kérdése! Részt vennék-e egy olyan eseményen, ahol dobolunk egy jót, 10-ed magammal, a dobos társaimmal. Elsőre nagyon izgatott lettem a felkéréstől, hogy milyen jól kitalált rendezvény, ezután a rettegés vett birtokába, hogy mi lesz, ha béna leszek, elrontom, és végül a meglepődés, hogy miért akar engem is berakni a csapatba, hiszen még kezdő vagyok. 🙂


—————————————–
Nem volt sok időnk felkészülni, talán 3 hét. Amikor csak tudtam, gyakoroltam a dobcentrumban. Andris mindig fenntartott helyeket, a fellépőknek külön, hogy lehessen gyakorolni. Így könnyebb volt.
Amikor már csak 1 hét volt hátra, akkor egy apró változás történt a műsorban, ezért még idegesebb lettem és minden nap lementem gyakorolni.
Szerencsére 3-an is tudtunk dobolni egyszerre, így jól be lehetett gyakorolni a darabot.
Elérkezett a várva várt nap. Érdekes módon nem izgultam. Nem voltam izgatott, nem rettegtem.
—————————————–
Vártam, hogy végre elkezdődjön. Nem féltem, mert ott volt mellettem még 9 dobos társam is, és köztük persze Andris. Nagy baj nem történhet. A kottát már megtanultam, egyedül arra kellett figyelnem, hogy Andris tempóját tartsam. Sajnos őt már nem hallottam semennyire a bal szélről, de a kezét, lendületét követve mindenki tudta kísérni.
Egy kis lámpaláz miatt volt, hogy elkalandoztam és hibáztam, de a Drumkiller Dobcentrumban azt is megtanították, hogy hogyan javítsam ki a hibákat, hogy ne vegyék észre. 🙂
—————————————–
Nekem ez hatalmas élmény volt, és szuperül éreztem magam.
Egy lépéssel közelebb kerültem az igazi doboláshoz, koncertezéshez. :D”
========================
Áron a fellépés időpontjában mindössze 10 hónapja tanult dobolni. A kezdetektől nagyon ügyes, jó érzéke van a doboláshoz. Heti kétszer jár a dobterembe, egyszer órára, egyszer pedig gyakorolni.