Kedves Drumkiller Palánták!

A Dobcentrum oktatási módszere régen várt fordulóponthoz érkezett. Egy olyan újdonságot vezetünk be, amelyet a világ vezető dobiskolái már évtizedek óta használnak.

Dave Weckl, David Garibaldi, Tommy Igoe, Jojo Mayer, Tomas Lang, Mike Portnoy, Mike Mangini, Szendőfi Peti… ismerősek ezek a nevek?

A világ legjobbjai kerülnek ki folyamatosan ezekből a dobiskolákból, amilyen például a The collective school of music is.

Az nem kérdés, hogy mi azt szeretnénk, hogy te, aki tőlünk kerülsz ki, is beletartozz a világ élvonalába. De mit szeretnél te?

 • Szeretnél gyorsabban, hatékonyabban és élvezetesebben haladni a dobolásban?
 • Jó lenne a megszerzett tudásodat minél jobban a te saját céljaidhoz igazítani?
 • Szeretnéd feldobni az unalmasabb technikai órákat is?
 • Jól jönne még egy kis ösztönzés, hogy mindent beleadj?
 • Szeretnéd látni, hogy diáktársaid hol tartanak és hogyan gyakorolnak?
 • Szeretnéd, ha igazán jól szólna az a dob?

Ha igen, akkor ezt az új módszert neked találták ki!

Minden készen áll ugyanis az egyéni órák melletti CSOPORTOS ÓRÁK elindításához!

minta-csopis-ora 

Mi a fene az a csoportos óra?

Ezeken az órákon alapesetben 3-4 Palánta dobol egyszerre, egy teremben, egy tanár irányítása alatt. A csoportos tananyagok felépítése olyan, hogy nem baj, ha a diákok különböző szinteken vannak, mindenki olyan feladatot kap, amivel a saját szintjén tud gyakorolni és fejlődni egy adott témán belül.

Az ezeken az alkalmakon átvett anyagok az egyéni órák, egyénenkénti dobolási stílusának elméleti és technikai alapját képezik. Tehát amikor az egyéni tananyagban elérünk egy bizonyos szintet, akkor az ott soron következő technikai és elméleti alapozást már nem kell megtanulni, hiszen azt a csoportos órákon már rendeztük.

 

Miért jó ez neked?

 • A közös dobolás által olyan technikai feladatok is jól fognak szólni, amelyeket, ha az egyéni órákon oktatnánk neked, akkor bizony elunnád az életed. 🙂
 • Az egyéni órákon van arra lehetőség, hogy ha elrontasz valamit, akár egy teljes folyamatot újra indíts. De ez egy idő után nem fejleszt. A csoportos órán viszont van egy pici nyomás, ami arra késztet, hogy önmagadtól újra felvedd a fonalat a többiek folyamatos játéka mellett, persze a tanár segítségével.
 • Emellett inspiráljátok egymást a különböző egyéni megoldásokkal.
 • A csoportos órák könnyen pótolhatók. Az egyéni órát is lehet pótolni csoportos órával, hisz a csoportos órában rengeteg olyan tananyag van, amire később hatalmas szükség lesz.
 • Már a gyakorló padon történő lassú alapozó gyakorlatok is sokkal jobban szólnak, ha többen játsszátok. A szerkós órák pedig sok esetben lenyűgözően hatnak.

 

NEM neked valók a csoportos órák akkor ha:

 • nem gondolod komolyan a dobolást, és nem hiszel a dobtanulás életminőségre gyakorolt pozitív hatásaiban;
 • ha utálsz mások előtt teljesíteni, és ezen nem szeretnél ezen változtatni, annak ellenére, hogy életedben ez komoly hátrányt okoz;
 • ha nem okoz gondot neked, ha bizonyos tananyagokat nem tudunk neked az egyéni óráidon biztosítani, illetve nem szeretnél a dobolásba mélyebben belelátni, és nem szeretnél zenei módon gondolkodni.

DE MINDENKÉPP neked valók a csoportos órák, ha:

 • szereted a kihívásokat, és élvezed az együtt zenélést;
 • akár hobbi szinten akarsz dobolni, akár a profi szintre törekszel, mélyebben szeretnél belelátni a dobolás anatómiájába;
 • szeretnél nem csak zeneileg, de személyiségileg is fejlődni és elhagyni a komfort zónádat, és leküzdeni a mások előtti lámpalázadat, szégyenlősségedet;
 • időnként szereted feszegetni a saját korlátaidat;
 • ha örülnél annak, hogy dobtudásodat mások is elismerjék;
 • gyorsan, és dinamikusan szeretnél haladni a dobolásban, és élvezni a szabad, felhőtlen önmegvalósítást a dobolás során.

 

Mibe fog ez neked kerülni?

A csoportos órák feszített tempóban, hatékonyan zajlanak, a tanár egyszerre figyel több diákra is, és a diák is láthatja-hallhatja, ahogy a többiek gyakorolnak, fejlődnek. A csoporttársaktól ugyanúgy lehet tanulni, technikákat ellesni, mint ahogy a tanártól is, ezáltal is fejlődik a tudás és a személyiség. Épp ezért a csoportos órák díja megegyezik az egyéni órákéval, azaz 3000 Ft / alkalom (45 perc).

Az egyéni órákhoz hasonlóan a csoportos órákhoz is vásárolhatók bérletek, illetve vegyes (egyéni + csoportos) bérlet is váltható, az egyéni órákéhoz hasonló, kedvező áron.

 

Oké, alapvetően tetszik ez a csoportos órás rendszer, de zavar egy-két dolog, például:

 • „Nem tetszik, hogy meg kell, hogy osszam az időmet másokkal”

» Az órákon az a cél, hogy mindenki egyenrangúan tudjon dolgozni, amit már a tananyag összetétele is biztosít, én pedig oktatóként mindenkinek segítek abban, hogy ha valaki kiesik a gyakorlat folyamatából, minél könnyebben visszataláljon úgy, hogy a többiek idejét ne rabolja. Olyan anyagot pedig nem veszünk, ami az adott csoportban egy valakinek is meghaladja a jelenlegi képességeit, tudását. Ezen felül az óra lefolyása sokkal dinamikusabb, és egyes technikai elemekbe mélyebben bele tudunk menni, mint az egyéni órák során.

 • „Miért kerül ugyanannyiba az egyéni és a csoportos óra, amikor csoportos órán a tanár figyelme jobban megoszlik?”

» A csoportos órákon leadott tananyag jellege biztosítja, hogy a tanár egységként tudja kezelni a csoportot, így az egyének hibája is gyorsabban előjön és gyorsabban orvosolható, hiszen a többiek egyidejű játéka is utat mutat, melyet a tanár még jobban erősít. Emellett az egyének személyisége erősebben fejlődik, mint az egyéni órák alkalmával. És ne feledjük el, hogy ez egy befektetés. Önmagunkba való befektetés, amely megtérül az életünk folyamán.

 • „Extra szégyenlős vagyok, nem bírom a csoportos órák nyomását”

» Az élet arról szól, hogy fejlődjünk. Csak akkor tudunk fejlődni, ha szembenézünk hibáinkkal, gátlásainkkal.  Az élet egyéb területein (pl. munkahely) ezeket nem egyszerű fejleszteni, hisz mindennek tétje van. De itt a dobórákon tanár segítségéve, a csoport segítségével, tét nélkül léphetsz ki a komfort zónádból, és fejlesztheted önmagad.

 

Hol van itt a garancia?

A garancia az eddigi elért eredményeink, és az én személyes oktatásom, és hozzáállásom. De ez csak, akkor nyújt garanciát, ha Te is a megfelelő időt töltöd gyakorlással.

Ezt a lehetőséget mindenképp meg kell most ragadnod! De mit is kell most tenned?

Töltsd ki az alábbi kérdőívet, mellyel jelezheted a csoportos órákon való részvételi szándékod.

https://goo.gl/forms/DTBsO2e9V6KBruFM2

Ezután személyesen fogjuk pontosítani az órák beosztásait!

FIGYELEM! Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 28. vasárnap éjfél!

Üdvözlettel:

Fazekas ”DRUMKILLER” András