Bolond az, aki a saját világában él. Én bolond akarok maradni és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodom, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják…

Alapvető célunk, hogy aki belép a Dobcentrumba, mindig jól érezze magát. Bármilyen hangulatban is érkeznek aznap diákjaink órára, azért dolgozunk, hogy mindig pozitívan, feltöltődve, jó élményekkel gazdagodva és vidáman távozzanak. Ez a cél egyre jobban megvalósulni látszik, hiszen egyre több diákunk érkezik korábban az órákra, és óra végeztével is marad még egy kicsit, hogy a kialakult vidám társaságnak részese legyen. Mindehhez hozzájárul a dobolás öröme, és a zene üdítő hatása.

A Dobcentrum jelenlegi formájában és helyén 2012 májusa óta üzemel. 3 teremben, 5 elektroakusztikus dobfelszerelés szolgálja a tanulók és gyakorlók igényeit. A rugalmas, egyénre szabható tananyag a legjobb hatékonysággal segíti diákjaink fejlődését, saját céljaik felé. Így nem csak azoknak élvezetes a dobtanulás, akik a későbbiekben dobolással szeretnének foglalkozni, hanem azoknak is, akik csak hobbi szinten, kedvtelésből szeretnének dobolni.

A Dobcentrum elődjének a vezető oktató, Fazekas ”DRUMKILLER” András magánoktatói tevékenységét tekinthetjük. Andris így mesél nektek erről:

 Fazekas Drumkiller András “15 évesen, 1993-ban kezdtem el komolyabban foglalkozni  a dobolással, a Nádasdy Kálmán Művészeti Általános Iskola  klasszikus  dob, majd jazzdob szakán. Mivel már ezidőtájt is  játszottam suli zenekarokban, ezért mindig akadt egy-két  srác, aki megkért, hogy  tanítsam. Sok éven át csak  kedvtelésből tanítottam, mert úgy  gondoltam, hogy az  engem is  fejleszt.

 1999-től kezdődtek, és onnantól állandósultak a  megkeresések,  hogy mutassam meg „hogy is kell azt, hogy  az egyik kezemmel ilyen ritmust ütök, a másikkal olyat, és a lábaimmal eközben tök mást csinálok…” Természetesen ezeket a felkéréseket mind szívességből teljesítettem, hiszen még nem éreztem úgy, hogy eléggé kompetens lennék.

Az elkövetkezendő években számos hazai produkcióban való részvétellel gyarapítottam színpadi tapasztalatomat, miközben folyamatosan képeztem magamat, zeneiskolai körülmények között és magántanároknál egyaránt, de a szakmai fejlődésem mindig megtorpant egy bizonyos ponton. Éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel azokkal a módszerekkel, amelyekkel tanítani próbálnak.

Az igazi áttörést az hozta meg, amikor Szanyi Jánosnál, a nemzetközi hírű dobtanárnál kezdtem tanulni. Itt éreztem meg, mi a különbség az állami zeneiskolákban alkalmazott hagyományos oktatás, a nem rendszerezett alapokon nyugvó magánoktatás és a koncepción alapuló doboktatás között. Szanyi ”Mackó” az USA és Svájc (ahol a dob nemzeti hangszer) mesteriskoláiban alkalmazott módszerekkel tanít, melyek segítségével számos hazánkban és nemzetközileg is ismert dobost nevelt ki.

Egyértelművé vált számomra, hogy az ilyen jellegű doboktatásból nagy hiány van Magyarországon. Így én is ezt a módszert vettem át, kiegészítve az általam tapasztalt módszertani különbségek súlyozásával. Az így kialakult egyedi doboktatás lehetőséget biztosít a tanulónak arra, hogy a dobtanulás során jótékony élettani hatások is érjék, az elméjét és a testét egyaránt. Ezzel érhető el többek között komoly koncentráció-fejlődés, mozgáskoordináció-fejlődés, mely pl. gyerekeknél tanulási nehézségek esetén kiváló segítség. Ilyenkor maga a dobolás fejlődése szinte csak jótékony ”mellékhatás”.

Először a főállásom és a fellépések mellett kezdtem el tanítani otthon, 2010-től. A diákok létszáma egyre jobban nőtt. Alapvetően ezt az időszakot tekinthetjük a Dobcentrum elődjének.

2011-ben már láthatóvá vált, hogy az oktatás minőségének megőrzése, illetve fejlesztése céljából az otthoni környezet már nem alkalmas. A bővítés és költözés 2012 májusára valósult meg. Ekkor kezdett üzemelni az XIII. kerület Alig utcai pinceirodában létrehozott két dobterem. Jelenleg is itt folyik a dobosok képzése.

Az oktatás sikerét bizonyítja a folyamatosan növekvő tanulói létszám. Mára már egy harmadik terem kialakítására is szükség lett, 3 segédoktató bevonásával egyidejűleg. Legelőször egyik legrégebbi diákomat, Kroboth Danit választottam ki erre a feladatra, aki igyekezetével és emberközpontúságával napról napra bizonyít.

Várunk mindenkit szeretettel egy jó dobolásra! 🙂

Üdvözlettel:

Fazekas ”DRUMKILLER” András”

Látogass el hozzánk egy ingyenes bemutató órára és nézd meg, hogyan zajlik nálunk az oktatás!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]